Ana içeriğe atla

Blog Yazarak Para Kazanmak.

Blog yazarak nasıl para kazanılır

Blog yazarlğı ile internetten nasıl para kazanılır?
İnternette kendi işinizi kurun, kendi dükkanınızı açın ve daha kısa sürede daha fazla para kazanın. Nasıl yani internette dükkan açmak nasıl olur dediğinizi duyar gibiyim, hemen açıklık getirelim; internetin dükkanları blog siteleridir. Yani bir blog sayfası açarak gelir sağlayabilirsiniz. Evden , iş yerinden kısacası internetin olduğu her yerden blog yazıları yazarak para kazanabilirsiniz.
Blog yazarak para kazanmak herhalde son zamanlarda internetten en popüler para kazanma yollarından biridir. Özellikle arama motoru devi Google’ın statik bir web sitesi yerine, devamlı yeni bilgiler eklenen dinamik yapılı blogları ön plana alması ve arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkarması blog yazarlığının popülaritesini iyice arttırmış durumda. Siz de farkındasınızdır, herhangi bir web sitesini ziyaret etseniz bile bu sitelere ek bir blog sayfası görmek mümkün. Google‘ın bloglara olan ilgisi en çok bireysel blog yazarlarının işine gelmiş durumda, bir konuda bilgisi olan veya araştırmayı severek yazan blog yazarları yazdığı yazılardan para kazanmaktadır.
Blog yazarak para kazanmanın bir kaç yolu vardır, bunlardan en popüler olan ikisinin üzerinde kesinlikle durmak gerekir. Bunlardan ilki bir affiliate marketing sistemine üye olarak satış ortağı olacağınız ürün hakkında makaleler yayınlayarak, bilgi vererek ürün satışına ortak olarak komisyon kazanmak, diğeri ise blogunuza Google Adsense reklamları ekleyerek reklamlardan para kazanmaktır. Bu saydıklarımız en popüler olanlardır ve şunuda belirtmeliyiz ki ücretsiz açabileceğiniz bir blogunuzla bu sistemler ile binlerce dolar para kazanmak mümkün. Özellikle Avrupa ve Amerikada blog yazarlığı tamamen oturmuş bir sistemdir, ev hanımları bile evlerinde belirledikleri bir konu üzerinde blog yazarak para kazanmaktadır. Türkiyede de bu sistem yavaş yavaş gelişmekte ve popülaritesi her geçen gün artmaktadır. Örneğin yaptığı yemek tariflerini blogunda yayınlayan bir ev hanımı Google Adsense reklamları ile ciddi rakamlar elde edebiliyor. (bkz. http://ekmeksepeti.blogspot.com)
Belirttiğimiz gibi blogları arama motorları gözünde popüler yapan güncel olmalarıdır. Blog oluşturduktan sonra yapmanız gereken blogunuza düzenli olarak yazı yazmaktır. İlk zamanlar hergün içerik ekleyerek blogunuzu zenginleştirerek arama motorlarınca tanınmasını sağlamak daha sonra ise haftada 1 yazı bile blogunuzun popüler kalması için yeterli olacaktır. Özgün ve güncel yazılar girilen bir blogun google aramalarında yükselmemesi için hiçbir sebep yoktur. Şunu da belirtmek gerekir ki blog yazdım hemen gelsin paralar denmemelidir, blog yazarlığı biraz sabır gerektirmektedir, öncelikli ana hedef blogunuzun google tarafından tanınması ve ziyaretçi çekmesidir, ziyaretçi çekmeyi de güncel ve özgün yazılar yazmakla gerçekleştireceksiniz.

sfasBlog yazarları en çok affiliate marketing sistemi ile kazanıyor!
Blog yazarak para kazanmanın en kolay yolu ise ürün satışına dayanmaktadır, bu nasıl oluyor açıklık getirelim. Herhangi bir affiliate marketing yani Türkçesiyle satış ortaklığı sistemine üye olarak ürün sahipleri tarafından sisteme eklenmiş olan ürünlere satış ortağı olabilir ve bu ürünlerin satışını sağlayarak para kazanabilirsiniz. Örneğin sağlıklı beslenme ve diyet konusunda yazılmış dijital bir kitap, siz bu kitaba affiliate marketing sisteminde satış ortağı olarak blogunuzda ürün tanıtımına dayalı yazılar eklersiniz, belirttiğimiz gibi blog yazıları Google arama motoru için altın değerindedir ve yazılarınız Google arama sonuçlarında indexlenerek arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkarmaya başlar, diyet hakkında arama yapan kişi Google’da ilk sıralarda olan yazınıza tıklayarak tanıtım yazılarınızı okumaya başlar ve ürünü almak istiyorsa sizin blogunuza eklediğiniz satış ortağı yani referans linkine tıklayarak ürünün ana sitesine gider ve ürünü satın alır, bu şekilde sattığınız ürün başına komisyon kazanabilirsiniz.
Satış başına ne kadar para kazanabileceğinize örnek verecek olursak örneğin satışa sunulan ürün fiyatı 60 TL ve satış ortakları için belirlenen komisyon oranı %50 diyelim, blogunuz üzerinden sizin satış ortaklığı linkinize tıklayarak bu 60 TL değerinde ürün satışı gerçekleşirse 30 TL kazanırsınız, %50 komisyon demek ürün fiyatının yarısını sizin kazanacağınız anlamına gelmektedir. 
Blog yazarak ne kadar para kazanabilirim?
Kazanmanız sizin ziyaretçi sayınıza bağlıdır. Günlük ziyaretçi sayınız ne kadar artarsa o kadar çok kazanırsınız. 
  • Birinci ayınızda içerik eklemeyle alt yapı, tasarım gibi şeylerle uğraşırsınız bu sıralarda bir iki satış gerçekleştirebilirsiniz.
  • İkinci ayınızda yavaş yavaş kazançlarınız başlar ve kazandıkça daha çok çalışır ve daha çok kazanırsınız.
  • Üçüncü ayınızda blog yazarlığında uzmanlaşmaya başlarsınız ve aylık 500-600 TL civarında bir gelire ulaşabilirsiniz.
  • Dördüncü ayınızda kazancınız daha da yükselerek artmaya devam eder ve artık blogunuz para basma makinesine dönmüştür 2-3 ayda bir içerik eklemeniz yeterli olacak ve kazancınız  2000 ile 2500 TL civarında olacaktır.
(Alıntıdır)

Yorumlar